Dag 10

An der schöne blaue Donau, het is echt niet gelogen. Ook vandaag was het weer 150km genieten en afzien. Vandaag behaalde Alexander en ik een gemiddelde van zo'n 27km per uur. Dit hebben we grotendeels te danken aan de geweldige vlakke fietspaden en de felle rugwind. Zou je ooit een tocht met de fiets willen maken, dan adviseer ik ten zeerste de Donau te volgen van Passau tot Wenen. Het uitzicht is adembenemend, het is vlak, er zijn vele restaurants en slaapgelegenheden. Morgen arriveer ik na 50km in Wenen, vanaf dan splits mijn weg met die van Alexander. Die had vandaag zijn dagje niet, slecht geslapen en hij verschoot al zijn energie met belachelijke sprintjes naar courreurs die we toch niet konden volgen. Je moest zijn gezicht zien toen een zekere Mina, die een wereldreis maakt met haar fiets, hem in de laatste 3km voorbijstak. Al moet ik zeggen dat Mina enorm snel is met haar sandalen en haar volgeladen fiets. Ik denk dat ze nu ergens in Peru zit. Daarom heb ik de taak van Tim Declercq op mij genomen. Als metronoom en peletontrekker liet ik hem wieltjeszuigen dat het niet schoon is. Maar ik heb het over voor hem, hij heeft mij aan het kokerellen gebracht. Bovendien kan iedereen eens een slechte nachtrust hebben. Vandaag gaat hij op tijd slapen heeft hij mij gezegd. Gisteren was hij ook vroeg gaan slapen en kon hij de slaap niet vatten. Al hoorde ik hem lekker knorren toen ik mijn kapotte rugzak aan het repareren was met naald en draad. Nu overnachten we op een louche camping op 50km van Wenen. Er is geen eigenaar te bespeuren, maar er zijn wel gratis warme douchen. Laten we ervan profiteren zou ik zeggen.

We zijn op de goede weg om de 4000km te behalen. 1428km is er afgelegd op 10 dagen, een gemiddelde van 142km per dag. We zijn goed bezig, al moet het moeilijke stuk nog komen...

Ook jullie zijn goed bezig, we zitten over de 5000 euro. Echt bedankt voor alle stortingen, zo komen we weer een stapje dichter bij een oplosing tegen kanker.