Dag 15

Als bij wonder, het is na mijn laatste post aan het regenen in Vivaro. Twee maanden geen druppel gezien en net nu ik er ben valt het met bakken uit de hemel. Jammer genoeg was ik net aan het smullen van mijn rib eye en oh nee, mijn kleren hangen buiten te drogen. Achja die zullen snel weer opdrogen. De lieve dame van het restaurant heeft mij een paraplu gegeven zodat ik toch droog mijn tent kan in kruipen. Het is ook gigantisch warm in mijn tent, er zijn ook veel muggen. Ik heb ervoor gekozen om levend opgegeten te worden door de muggen.

Elke dag leer ik nieuwe dingen bij zoals; was je drinkbus af en toe. Schimmels en bacteriën vinden een warme drinkbus met isotone drank ideaal om te groeien. Gelukkig kon ik met een plaatselijke drankfontein en mijn busje dreft de drinkbus bacterievrij maken.

De tweede tussenstop van mijn reis is bereikt, Venetië. Omdat ze hier heel graag met boetes gooien heb ik besloten om enkel de omringende eilanden te bezoeken. Want daar mag je fietsen op het echte Venetië riskeer ik een hoge boete. Hét historische centrum heb ik dus jammer genoeg niet gezien. Ik onthoud dat als een romantische trip voor later.

Geletjes, heel handig voor tijdens het fietsen. Enkel heel k*t als er eentje openbarst in je rugzak en je bijgevolg een plakkerig mondmasker moet aandoen op de fery naar Lido. Ik weet weer wat doen vanavond...

Het eiland Lido, echt prachtig en leuk om te doen met de fiets. Het water is ook zo blauw, ik ben blij dat ik daar een verfrissende duik genomen heb op één van de vele stranden. Eigenlijk kan je perfect meerdere dagen verblijven in Venetië en zijn vele eilanden. Wanneer je de oude stad beu bent gezien kan je na een boottochtje op je luie kont aan het strand zitten in Lido en dineren in het prachtige Chioggia. Ik heb vandaag 138 km afgelegd, met daartussen drie boottochten van eiland tot eiland. Echt waar als je in Venetië bent bezoek alle eilanden er omheen. Laten we het bezien als een soort van rustdag. Bij mijn laatste boottochtje ontmoette ik een sympathiek Italiaans gezinnetje. Ze hebben me lokale gerechten aangeraden in het vissersdorp Chioggia. Volgens hen moet je om echt een romantische plaats te bezoeken in Sicilië zijn. In de stad Trapani en het eiland 'Isola di favignana' zal het hart van je geliefde wat sneller doen slaan.