Dag 29

Kan het nog gekker, lig ik lekker te slapen word ik wakker door loeiende sirenes en zwaailichte. De brandweer staat naast mijn tent? Ze pompen water uit de Rijn om een kortsluiting in het mannentoilet te blussen. Ik dacht eerst dat het een oververhitte droogtrommel was, die enkele Belgen veroorzaakt hadden. Ze wilden al hun kleren drogen en lieten de droogtrommel een paar keer laten centrifugeren. Toen ik op het toilet zat hoorde ik hun zeggen: "amai dat machien is warm". Man man man die Belgen maken ook alles kapot. Het resultaat van de brand is een stukje moderne kunst geworden. Ik hoop dat het een mooie plaats op de camping krijgt.

Wat doe je als het kot afbrand? Blijkbaar een pintje drinken en vlak voor de brandweerwagen gaan zitten. Ook een zatte man op de fiets kwam waggelend een kijkje nemen, wat een avond! De vaste campingbewoners hebben iets om de volgende drie weken over te praten.

Zondag arriveer ik in België kan ik eindelijk in mijn eigen bedje slapen. Hiervoor moest ik naar 60km windop stoempen tot in Koblenz. Vanaf daar twee treinen nemen tot in Aken. De treinen in Duitsland zijn erger dan in België, meer dan een uur vertraging en ik hang vast aan de trein door mijn reservering. De vertragingen blevenaar duren. Uiteindelijk ben ik op een trein die naar Keulen ging opgestapt. Niet het beste gevoel om zoveel plaats in te nemen met de fiets in de overvolle trein. Het is niet anders en we maken er het beste van. Gewoon praten met de mensen in de wagon, best gezellig. Zelfs met een halfzatte Duitser heb ik gesproken, in het Frans (oui, oui, bonjour baguette). De trein van Keulen naar Aken zat minder vol en zo kan ik wat schrijven aan dit verhaal de tijd te doden. In Aken ga ik terug op dezelfde camping slapen als de eerste nacht. Ik ben benieuwd of ze hun haag nu wel volledig hebben geschoren.

Vandaag is het een rustdag, zodat ik morgen de laatste 150km naar huis kan fietsen. Ik kan eigenlijk niet wachten om iedereen terug te zien. Mama & papa zet morgenavond een bordje extra aan tafel, zooneke is morgen thuis.