Dag 30

De camping in Vaals, waar ik ook mijn allereerste nacht heb geslapen (lees bevrozen met één uur slaap). Alles zag er nog hetzelfde uit; de douches, toiletten, de half afgeschoren haag... Eigenlijk heb ik vanaf Aken mijn eerste dag omgekeerd beleefd. Ik ging dineren in hetzelfde Italiaans restaurant op Nederlandse bodem, waar ze frieten en pasta samen serveren. Met als verschil dat ik de bestelling begon in het Duits en Engels, een gewoonte van de afgelopen maand. In de middag van de 30ste dag at ik pasta op mijn allereerste stop van 2 juli in Beringen. Klinkt symbolisch, maar het was toeval.

Met enkel wind op kop legde ik een parcours van 165km af. Het is waar wat ze zeggen, de laatste loodjes wegen het zwaarst. Gelukkig was het doel thuis te arriveren om 17u belangrijk voor mij. Dat is iets wat een rode draad is geweest tijdens de fietstocht, een doel. Ik fietste een ommetje van 10km om mijn zus te bezoeken die met de Chiro op kamp is in Wechelderzande. Het moest een verrassing zijn, goed dat de whatsapp crack van het gezin (mijn vader) in de gezinschat stuurt: "Ik kom ook naar Wechel."

Achja het maakte 'de verrassing' niet minder leuk, het was al meer dan een maand geleden dat we elkaar zagen. Hierna vlamde ik en papa met ons tweeën richting huis. Jandorie die man heeft op een maand tijd meer conditie opgebouwd dan ik dacht. Eerlijk verwachtte ik dat die in mijn wiel zou zitten. De realiteit was dat hij nog wat rapper kon dan ik. Gelukkig kan ik alles steken op mijn oh-zo-zware-tocht.

Twintig minuten vroeger dan gepland kwamen we aan. We hadden zelfs gewonnen van de meeste supporters die verwacht hadden dat ik pas om 17u zou arriveren. Het kon me zelfs niet schelen dat de meeste druppekgewijs binnenvielen. Het belangrijkste was dat ik iedereen terug heb gezien en gesproken. Wel een domper dat ik al mijn verhalen in de blogs heb gestoken.

Na een welkom, gebracht in de vorm van Jens in het zwembad gooien. Aten we pizza en kletsten we wat bij. Ondertussen konden we door de goede windrichting genieten van de beats uit Tomorrowland.

Het was een blij weerzien met mijn bed. Na een goede nachtrust werd ik uitgeslapen om 8u wakker. Het gaat vreemd zijn, propere kleren aandoen en een dag niet fietsen.

Geen zorgen ik zal me niet vervelen. Er is nog wat opruimwerk van het feestje en mijn fietsavontuur. Na 4265km in 30 dagen en 8000 ingezamelde euro's is het fietsavontuur op zijn einde gelopen. Ik wil echt iedereen bedanken die mij gesteund, gesponsord, geholpen,.... heeft. Doneren kan nog t.e.m. 5 augustus, dan zal ik het eindbedrag bekend maken.