Dag 7

I love the smell of fresh washed clothes in the morning. Ik had wel bang dat mijn fietskledij niet snel genoeg zou drogen gezien het gure weer. Gelukkig was alles op tijd droog en voelt het des te beter om kleren aan te doen die niet stinken naar bergzweet.

De tocht van vandaag ging langs vele gravelwegen die nagenoeg allemaal vlak waren. Af en toe moest eens een steile helling beklommen worden. Gelukkig komt na een beklimming ook en afdaling. Mijn benen maakten hier dankbaar gebruik van. Ter hoogte van Donauwörth kwam ik twee verdwaalde Aussies tegen die mij op de camping hadden gezien. Ze herinnerde mij vooral omdat ik een tweede gerecht had besteld, fietsen maakt een mens hongerig. Vind je wat ik doe al zot, lees dan wat dit koppeltje Aussies van plan is. Zij zijn al bike packed vertrokken vanuit Amsterdam en volgen nu de Donau richting Griekenland. Binnen dit en twee maanden hopen ze met hun fietsen in Athene te staan. Het zijn twee prachtige mensen en ik hoop dat ze hun bestemming behalen en ze nog eens te mogen ontmoeten. Het leuke is ook dat zij net zoals ik geen Duits kunnen. Dat is echt een probleem in Duitsland, waar ze enkel Duits spreken. Hoe vaak ik op deze reis al met mijn armen heb staan zwaaien om iets uit te leggen of ik in het Duits een simpele vraag stel en ik een orkaan aan nog nooit gehoorde Duitse woorden terug krijg. Wat betekent Gnaum nu? Ik heb dit al vaak gehoord, maar weet nog steeds niet wat het betekent. Ik dacht misschien betekent het dwerg (als gnome in het Engels), maar dat zou raar zijn aangezien ik al met een dwerg uit Leipzig gesproken heb. Eigenlijk was het meer armen zwaaien dan praten, echt komisch en genant tegelijk.

We wijken af, na Donauwörth ging ik gelijk door naar Ingolstadt. Net zoals Bonn is dit echt een Duitse stad die het bezoeken waard is. Er fietsen was vandaag moeilijk, een festival blokkeerde zo goed als alle wegen. Zo'n 40km later zit ik hier in het zonnetje op een chique camping in Neustadt an der Donau. De etappe van vandaag was zo'n 150km lang. Nog 50km en de eerste 1000km zitten erop. Ook de kaap van 5000 euro komt in zicht en sinds vandaag ben ik officieel student af. Echt crazy wat er op deze 1000km gebeurd is.