Dag 8

Gisteren na mijn eten stond de vierjarige zoon van de Italiaanse restaurant uitbater naast mij. Hij had mij in de gaten en dacht, die wilt met mik voetballen. Natuurlijk heb ik een balletje met hem getrapt, hij kan tenslotte veel van mij lerenšŸ˜‰. De vierjarige Giovanni (uiteraard) is een druk manneke en vond het zeer leuk om mij achter een bal te laten lopen. Dat hij het leuk vond was wel duidelijk toen ik weg ging. De hoeveelheid ciao's die we elkaar gaven zijn niet op twee handen te tellen. Ik kan dit moment bestempelen als het meest waardevolle van de hele reis.

Vandaag was echt een dag van de ontmoetingen. Ik ontmoette een Deen, die van Wenen op terugweg is naar Kopenhagen. Hij is al 3 maanden onderweg. Ter hoogte van Regenburg (waar ik mijn 1000ste km behaalde) kwam ik een fietser tegen die volgens mij tegen elke bike packer praat. Hij was de Deen uit de vorige zinnen tegengekomen een paar dagen geleden. Wat is de wereld toch klein, zeker als je iedereen kent. Ook slaap ik na een 150km lange tocht van vandaag naast een Brit op de camping. Geen zorgen elk in zijn eigen tent, we zijn tentburen. De Brit uit Bristol is ook op weg naar Wenen en gaf me als tip mee om richting VenetiĆ« te gaan via SloveniĆ«. Zelfs wanneer ik mijn eerste platte band kreeg stoptte een vriendelijke fietser om mij te helpen. Natuurlijk had ik mijn binnenband al vervangen, dus hulp was niet nodig. De vriendelijke fietser vertelde mij dat hij binnen 3 maanden naar Amerika trekt voor 3,5 maand om te fietsen van de East coast naar de West coast. Goed voor zo'n 6500km als ik mij niet vergis. Er bestaan echt crazy mensen op deze planeet. Nog iets wat ik leerde kennen, eisstockschieƟen. Dat is een sport die normaal op ijs wordt gespeeld en waarbij de deelnemers een puck uit een vierkant moeten spelen om te kunnen winnen.

Vandaag ben ik in ƶffingen aangekomen en morgen hoop ik Passau te bereiken. Remember vanaf Passau begint het Walhalla voor de fietser. Ik kan nog zoveel meer vertellen over vandaag, maar we zullen het hierbij laten. Anders zijn alle letters op.

Ps: Genau betekent exact, het is dus niet Genoum maar Genau dat ik gisteren bedoelde.